zondag 22 juli 2007

Kat op dieet

En voilà, we hebben de stille Kempen verlaten en zijn terug in Antwerpen. Onze snoezige salontijger Isis heeft echter een grondige hekel aan autorijden en laat dit maar al te graag blijken met haar klaaglijk gemiauw.

Over Isis gesproken, een tijdje terug gingen we naar de dierenarts en kregen daar de waarschuwing dat we haar best op dieet zetten omdat haar gewicht toch nogal aan de hoge kant was. Voorlopig geeft dit overgewicht geen problemen maar als ze wat ouder is kan dit diabetes en andere kwaaltjes veroorzaken. Ze woog op die moment 5.9 kg en volgens de dierenarts is haar ideaal gewicht 4.5 kg.

Sindsdien krijgt ze dus het strikte minimum aan eten en bovendien in Light brokjes (maar die kreeg ze al een tijd). Wel zéér moeilijk te weerstaan aan haar klaagzang om eten moet ik zeggen. Maar we doen ons best. Momenteel weegt ze 5.5 kg dus hebben we al een kleine overwinning kunnen boeken. Als het ons zelf niet lukt is er trouwens nog altijd de mogelijkheid een dieetconsult voor haar te boeken bij de dierenartsenpraktijk. Toch ongelooflijk wat een luxe onze huisdieren tegenwoordig hebben he? :)

Solong!

1 opmerking:

The4ofus zei

Amai, inderdaad een luxe. Dat wist ik ook nog niet dat dat bestond.